Waarom vitamine D3 zo belangrijk is!

Zoals je waarschijnlijk inmiddels wel al weet, heeft ons lichaam allerlei verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en om überhaupt fatsoenlijk te kunnen functioneren. Zo hebben we bijvoorbeeld koolhydraten, eiwitten, vezels en mineralen nodig, maar ook vitamines mogen zeker niet worden overgeslagen! Zo is vitamine D, en al helemaal vitamine D3, ontzettend belangrijk voor je lichaam! Hieronder leggen we je graag uit waarom vitamine D3 zo belangrijk is!

Wat is vitamine D3 precies?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat vitamine D3 nou precies is. Vitamine D zelf is in ieder geval een stof die kan worden opgelost in vet. Deze vitamine bestaat uit vitamine D2, wat ook wel ergocalciferol wordt genoemd, en vitamine D3, ofwel cholecalciferol. Over het algemeen wordt vitamine D de zonnevitamine genoemd, omdat ons lichaam meer vitamine D kan aanmaken wanneer we meer in de zon zitten. 

Wat doet vitamine D3?

Vitamine D3 heeft, als onderdeel van vitamine D, een aantal ontzettend belangrijke functies. Zo zorgt vitamine D3 ervoor dat calcium en fosfor goed kunnen worden opgenomen in de botten. Dit is namelijk belangrijk voor de stevigheid ervan. Ook is vitamine D3 essentieel voor de gezondheid van je spieren en tanden en biedt het ondersteuning aan je immuunsysteem. Verder is vitamine D3 belangrijk voor de groei van je huidcellen en houdt het zelfs je hart en vaten gezond! Als laatste helpt vitamine D3 om je glucoselevels onder controle te houden en is het belangrijk voor de functie van je schildklier. 

Vitamine D3 heeft dus allerlei verschillende, belangrijke functies binnen ons lichaam. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende hoeveelheden van deze vitamine binnenkrijgt op een dag, vooral als sporter zijnde. Je wilt tenslotte een gezond lichaam hebben waarmee je ook het meeste uit je trainingen kunt halen. Doordat ons lichaam niet altijd genoeg vitamine D3 aanmaakt, kunnen supplementen ontzettend goed van pas komen. Op deze manier kan je de hoeveelheid vitamine D3 die je in je lichaam hebt makkelijk aanvullen elke dag en op deze manier ook van de vele voordelen genieten!

Wat zijn de voordelen van vitamine D3 supplementen?

Zoals gezegd, zijn er ontzettend veel voordelen verbonden aan het gebruik van vitamine D3 supplementen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet!

Voldoende energie

Vitamine D3 is erg belangrijk voor onze energielevels. Zo is gebleken dat mensen met een tekort aan vitamine D3 veel last hebben van vermoeidheid. Bij een tekort aan deze vitamine zou je voortdurend moe kunnen zijn, ook als je genoeg en goed hebt geslapen. Om daarom dagelijks voldoende energie te hebben, is het belangrijk dat je iedere dag genoeg vitamine D3 binnenkrijgt. Door de vitamine D3 supplementen van GT Nutrition te nemen, weet je in ieder geval zeker dat je voldoende energie hebt iedere dag!

Sterke botten

Een ander voordeel van vitamine D3 is dat je hierdoor ook sterke botten zult hebben. Deze vitamine zorgt namelijk dat ons lichaam calcium goed kan opnemen, wat leidt tot gezonde en sterke botten. Hierdoor zal je ook minder snel iets kunnen breken als je een keer onverhoopt zou vallen of iets dergelijks. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om hiervoor vitamine D3 supplementen te nemen!

Gezond gebit

Vitamine D3 is ontzettend belangrijk voor de staat van je gebit. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat je gebit sterk en gezond blijft en als je te weinig vitamine D3 binnenkrijgt iedere dag zal je dit helaas ook gaan merken aan de gezondheid van je tanden. Zorg er daarom voor dat je zeker weten genoeg vitamine D3 binnenkrijgt door middel van bijvoorbeeld supplementen en geniet van een gezond gebit!

Goede hartfunctie

Een goede hartfunctie is ontzettend belangrijk en vitamine D3 kan hiervoor zorgen! Door de vitamine D3 supplementen dagelijks te nemen, zorg je ervoor dat je altijd genoeg vitamine D3 binnenkrijgt en behoudt je lichaam een goede hartfunctie. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je cardio wilt doen naast je krachttraining, maar je zal er ook profijt van hebben bij simpele alledaagse activiteiten, zoals bijvoorbeeld een trap oplopen.

Minder spierpijn

Wist je dat je er met voldoende vitamine D3 zelfs voor kunt zorgen dat je minder last hebt van spierpijn? Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een tekort hebben aan vitamine D3 meer last hebben van krampen en spierpijn. Ook voelen de spieren heel zwak aan wanneer men een tekort aan vitamine D3 heeft. Daarom is het voor jou als sporter ontzettend belangrijk om dagelijks voldoende vitamine D3 binnen te krijgen, via de supplementen van GT Nutrition bijvoorbeeld!

Betere weerstand

Een ander voordeel van vitamine D3 is dat je lichaam hierdoor ook een betere weerstand opbouwt. Mensen met een tekort aan deze belangrijke vitamine worden doorgaans namelijk vaker ziek en verkouden. Door vitamine D3 supplementen dagelijks in te nemen, kan je je lichaam gezond houden en zo zorgen voor een betere weerstand.

Verbeterde concentratie

Als laatste zorgen de vitamine D3 voor een verbeterde concentratie. Een van de symptomen van een tekort aan deze belangrijke vitamine is namelijk dat men zich minder goed kan focussen. Als je hier ook last van hebt, zou het wellicht zo kunnen zijn dat je een tekort hebt aan vitamine D3. Probeer daarom eens wat vitamine D3 supplementen om zo je concentratie weer te verbeteren!

Probeer eens het vitamine D3 supplement van GT Nutrition! 

Er zitten dus ontzettend veel voordelen verbonden aan het binnenkrijgen van voldoende vitamine D3 elke dag. Als je ervoor wilt zorgen dat je lichaam gezond blijft en dat je fit bent als sporter, kunnen vitamine D3 supplementen je heel goed helpen. Probeer daarom eens het vitamine D3 supplement van GT Nutrition! Op deze manier krijg je heel eenvoudig en snel dagelijks zeker weten voldoende vitamine D3 binnen, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Zo houd jij je lichaam gezond en sterk en kan je ook het meeste uit je trainingen halen!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.