Waarom multivitaminen zo goed voor je zijn!

Als je graag een gezond lichaam en een gezond leven wilt hebben, zijn 2 dingen heel belangrijk. Enerzijds is het natuurlijk ontzettend belangrijk om voldoende beweging binnen te krijgen, maar daarnaast is voeding ook heel belangrijk. Zo heeft je lichaam namelijk voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren, zoals vitamines en mineralen bijvoorbeeld. Wil je zeker weten dat je voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgt? Probeer dan eens de multivitaminen van GT Nutrition! Weet je nog niet zoveel af over multivitaminen? Lees dan snel verder en wij vertellen je graag waarom multivitaminen zo goed voor je zijn!

Wat zijn multivitaminen precies?

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten wat multivitaminen precies zijn. Multivitaminen zijn een soort supplement dat veel mensen innemen om zo zeker ervan te zijn dat ze voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen op een dag. In multivitaminen vindt je namelijk meerdere vitamines en mineralen, zodat je heel eenvoudig de voedingsstoffen kunt binnenkrijgen die je lichaam zo hard nodig heeft. Het verschilt natuurlijk voor ieder merk en iedere soort multivitaminen welke soorten vitamines erin zitten, maar meestal vind je hierin alle 13 vitamines en de mineralen die je het hardst nodig hebt.

Waarom zijn multivitaminen zo goed voor je?

Waarom zijn multivitaminen dan zo goed voor je? Je lichaam heeft voedingsstoffen, waaronder dus de vitamines en mineralen, nodig om goed te kunnen functioneren. Vooral als je graag sport en een gezond lichaam wilt hebben, is het binnenkrijgen van voedingsstoffen cruciaal. Vitamines zijn dus erg belangrijk als jij je gezond en fit wilt kunnen voelen. Hoewel een gezond en gevarieerd er al snel voor kan zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, kunnen supplementen zoals multivitaminen je alsnog helpen.

Door multivitaminen te nemen, weet je namelijk 100% zeker dat je die dag voldoende vitamines en mineralen binnen hebt gekregen. Hierdoor zal jij je dagelijks gezond en fit voelen, waardoor je vervolgens ook weer beter kunt presteren in de sportschool! Multivitaminen zijn dus ontzettend goed voor je, want ze kunnen je helpen om gezond en fit te blijven en maken zo het binnenkrijgen van de benodigde voedingsstoffen een stuk makkelijker.

Welke vitamines zitten er in multivitaminen?

Voordat je multivitaminen gaat innemen, wil je misschien ook weten welke vitamines hier precies in zitten. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de vitamines die je terugvindt in vrijwel alle multivitaminen. Ook hebben we erbij gezet wat de werking is van de meest belangrijke vitamines, zodat je exact weet waarom je de multivitaminen zo hard nodig hebt!

Vitamine A

In multivitaminen vind je altijd Vitamine A terug. Deze vitamine is vetoplosbaar en krijg je zowel via je voeding binnen als dat het wordt aangemaakt door je lichaam zelf. Vitamine A staat ook wel bekend als retinol en je vindt deze vitamine veel terug in dierlijke voedingsmiddelen, zoals vis bijvoorbeeld. Vitamine A is verantwoordelijk voor veel verschillende processen in je lichaam. Zo is het belangrijk voor een normale groei, ondersteunt vitamine A je immuunsysteem, draagt het bij aan het in stand houden van een normaal gezichtsvermogen en is het belangrijk om een gezonde huid, haar en nagels te hebben. Kortom; vitamine A is onmisbaar voor een gezond lichaam!

Vitamine B1

Vitamine B2

Vitamine B3

Vitamine B5

Vitamine B6

Vitamine B6 is een van de vitamines die je lichaam niet zelf kan aanmaken dus deze moet je binnenkrijgen via je voeding. Vitamine B6 is ontzettend belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam, aangezien deze helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen en je lichaam ondersteunt om energie uit je voeding te halen. Verder is deze vitamine belangrijk om helder van geest te zijn, voor een normale werking van je immuunsysteem en om je hormonen te reguleren. Daarnaast helpt vitamine B6 bij het verminderen van je vermoeidheid.

Vitamine B8

Vitamine B11

Vitamine B11 staat ook wel bekend als foliumzuur en wordt niet door het lichaam aangemaakt, waardoor je deze via je voeding binnen moet krijgen. Vitamine B11 is belangrijk voor de groei van de foetus tijdens een zwangerschap, helpt je vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een heldere geest, je immuunsysteem en een normale celdeling.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine die ook regelmatig cobalamine wordt genoemd. Vitamine B12 is een van de belangrijkste vitamines dankzij haar vele essentiële taken. Zo ondersteunt vitamine B12 je immuunsysteem, helpt het bij het aanmaken van rode bloedcellen, werkt het tegen vermoeidheid en futloosheid en helpt het je lichaam om energie uit voeding te halen. Ook ondersteunt vitamine B12 de normale werking van je zenuwstelsel.

Vitamine C

Vitamine C wordt niet door je lichaam zelf aangemaakt, waardoor je deze uit voeding en uit multivitamine moet halen. Vitamine C zorgt ervoor dat je huid normaal en gezond blijft, helpt om energie uit voeding te halen, beschermt je lichaam tegen vrije radicalen, zorgt voor een sterk gebit en nog veel meer!

Vitamine D

Vitamine D wordt door je lichaam aangemaakt dankzij zonlicht, maar komt ook voor in multivitaminen. Vitamine D is ontzettend belangrijk tegen vermoeidheid en lusteloosheid en zorgt ervoor dat je niet overmatig begint te zweten in de nacht bijvoorbeeld. Ook is vitamine D belangrijk voor sterke botten en draagt het bij aan een gezond tandvlees.

Vitamine E

Vitamine E wordt niet door je lichaam aangemaakt, waardoor je deze uit voeding moet halen en kunt aanvullen met multivitaminen. Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking, helpt om je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en helpt om je cellen en weefsels gezond te houden. Daarnaast draagt het ook bij aan het natuurlijke afweersysteem van je lichaamscellen.

Vitamine K

Vitamine K is ontzettend belangrijk voor een goed verloop van de bloedstolling in je lichaam. Het zorgt er dus onder anderen voor dat wondjes kunnen dichtgroeien. Daarnaast zorgt vitamine K ervoor dat je botten sterk worden en blijven, zodat deze niet zo makkelijk breken. 

Probeer ook eens de multivitaminen van GT Nutrition voor een gezond lichaam!

Wil je zelf ook ervoor zorgen dat je lichaam gezond en fit blijft? Probeer dan ook eens de multivitaminen van GT Nutrition! Met onze multivitaminen zorg je er zeker weten voor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt op een dagelijkse basis en dat ook nog eens op een doodeenvoudige manier!

Wil je daarnaast je voedingsstoffen nóg verder aanvullen en zorgen dat je optimaal spieren kunt opbouwen? Neem dan naast onze multivitaminen ook creatine en Whey proteïne! Deze supplementen zijn allebei cruciaal als het aankomt op het opbouwen en herstellen van je spieren. Haal het meest uit je training en zorg goed voor je lichaam met deze handige supplementen!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.