Hoe werkt Fatburner en wat zijn de voordelen?

Er zijn natuurlijk veel verschillende redenen van waarom mensen beginnen met sporten. Een van de meest voorkomende redenen is echter doorgaans om af te vallen. Natuurlijk is beweging heel belangrijk, maar voeding speelt ook een grote rol hierin. Daarnaast zijn er ook nog allerlei supplementen die je kunt gebruiken om je te helpen bij het afvallen, zoals bijvoorbeeld Fatburner. Maar wat is Fatburner nou precies en hoe werkt het? En wat zijn de voordelen hiervan? Hieronder vertellen we je graag alles over Fatburner!

Wat is Fatburner precies?

Fatburner is dus een voedingssupplement dat veel mensen gebruiken om af te vallen. Het idee achter deze Fatburner, ofwel vetverbrander in het Nederlands, is dat ze ervoor zorgen dat jouw lichaam beter en sneller vet kan verbranden. Ook wordt hierbij ervan uitgegaan dat Fatburners je energieverbruik kunnen verhogen, waardoor je dus ook weer meer calorieën verbrandt tijdens het sporten bijvoorbeeld. Een Fatburner is dus een supplement waardoor jij sneller en makkelijker kunt afvallen.

Hoe werkt Fatburner eigenlijk?

Afvallen gewoon door een supplement te nemen; het klinkt bijna te goed om waar te zijn. Dus, hoe werkt een Fatburner eigenlijk? Dit ligt uiteindelijk aan welke Fatburner je precies hebt, want ze werken allemaal een beetje anders. De meeste Fatburners zorgen er echter gewoon voor dat je stofwisseling sneller werkt. Op deze manier zal je lichaam ook sneller vet verbranden. Ook zijn er Fatburners die door bedrijven zodanig zijn samengesteld dat je cellen meer vetzuren af kunnen geven. Als laatste zijn er nog Fatburners die de enzymen in je lichaam kunnen manipuleren om zo het vetverlies en de toename hiervan in je lichaam te kunnen beheersen. 

Hoewel verschillende Fatburners verschillend kunnen werken, zijn veel van de ingrediënten doorgaans hetzelfde. De belangrijkste ingrediënten die gebruikt worden, zitten er namelijk in om bepaalde hormonale reacties in je lichaam te stimuleren. Dit leidt vervolgens tot de afbraak van vet en om specifiek vet te gebruiken als brandstof voor tijdens het sporten bijvoorbeeld.

De meest voorkomende ingrediënten van Fatburner

L-Carnitine

L-Carnitine is een van de meest voorkomende ingrediënten van Fatburners. Dit is een stofje dat over het algemeen vrij veel door sporters wordt gebruikt. Dit stofje wordt niet alleen gebruikt om meer vet te kunnen verbranden, maar tegelijkertijd ook om de prestaties te verhogen. Dit aminozuur wordt aangemaakt door je lever en nieren en bestaat uit 2 andere aminozuren, namelijk methionine en lysine. Wanneer je dit stofje hebt aangemaakt of binnen hebt gekregen, wordt het in je lichaam opgeslagen in je skeletspieren. Vervolgens helpt deze stof om vetzuren met de langere ketens te kunnen vervoeren naar de mitochondria van je cellen. Vanaf hier helpt het vervolgens om weer energie te leveren aan je lichaam en worden de bijproducten hiervan verwijderd.

De L-Carnitine helpt jou dus om vet te verbranden, omdat deze het vet dat je binnenkrijgt makkelijk naar de cellen toe kan leiden waar het vervolgens voor je wordt verbrandt. Er zijn zelfs onderzoeken geweest naar de werk van deze stof en daaruit is gebleken dat L-Carnitine de hoeveelheid vet die je verbrandt bij het sporten ook echt kan verhogen. Daarnaast vermindert het je spierpijn en zorgt het voor een betere doorbloeding in je lichaam.

Cafeïne

Een ander veelgebruikt ingrediënt in Fatburners is cafeïne. Dit stimulerend middel wordt natuurlijk over het algemeen al regelmatig gebruikt in sportsupplementen, zoals Pre-workout bijvoorbeeld, omdat het je energielevel verhoogt en zorgt voor een betere alertheid. Daarnaast verhoogt de cafeïne in Fatburner ook nog eens je stofwisseling. Hierdoor zal je sneller vet als brandstof gaan gebruiken, waardoor je ook sneller vet verliest. Daarbij is het bijkomend voordeel natuurlijk dat je meer energie zal hebben door de cafeïne en daardoor harder kunt sporten, waardoor je ook weer sneller afvalt.

Citrus aurantium

In de Fatburner van GT Nutrition vind je onder andere citrus aurantium. Dit is een citrusvrucht die zijn oorsprong vindt in Zuid-Oost Azië. Deze plant wordt vaak ook wel de zure- of de bittersinaasappel genoemd. Er zitten diverse stoffen in deze plant die geneeskrachtige eigenschappen hebben, maar het is vooral populair onder de Fatburners.

Citrus aurantium werkt goed als stimulans om de vetverbranding in je lichaam te verhogen. In citrus aurantium vind je namelijk veel synefrine. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als adrenaline en noradrenaline en deze hormonen maken je lichaam heel alert. Door deze staat van paraatheid zal ieder onderdeel van je lichaam optimaal gaan functioneren, waardoor je lichaam energie vrij zal maken om zo in actie te kunnen komen. Deze energie haalt de synefrine uit je lichaamsvet, waardoor je dus beter en sneller vet kunt verbranden.

Groene thee extract

Groene thee is misschien een ingrediënt dat de meeste mensen niet zouden verwachten in een Fatburner, maar toch heeft dit middel een ontzettend goede werking als het aankomt op de vetverbranding! In groene thee zitten catechines en deze zijn essentieel om jou te helpen bij de vetverbranding. Uit verschillende onderzoeken is dan ook gebleken dat deze stofjes perfect zijn om je te helpen bij het verbranden van buikvet. Ze blokkeren namelijk een enzym dat de stoffen adrenaline en noradrenaline afbreekt. Deze stoffen stimuleren je stofwisseling en voorkomen zoveel als mogelijk dat je lichaam vet opslaat.

Het groene thee-extract in Fatburners is er dus om andere stoffen te helpen bij het verbranden van vet én zorgt er tegelijkertijd voor dat je lichaam minder vet opslaat. Naast het gebruiken van Fatburner zou je daarom natuurlijk ook regelmatig groene thee kunnen drinken, zodat je des te meer van deze stoffen binnenkrijgt.

Probeer ook eens de Fatburner van GT Nutrition!

Wil je ook graag sneller kunnen afvallen? Of ben je al heel lang bezig in de sportschool, maar zie je nog steeds geen resultaat? Probeer dan eens de Fatburner van GT Nutrition! Hiermee verbrand je in een mum van tijd al je overtollig vet. Dankzij de hoogwaardige formule die is gebruikt bij de samenstelling van het product, zal jij je fitnessdoelen binnen no time kunnen bereiken.

In de Fatburner van GT Nutrition vind je verschillende belangrijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld de vitamines B3, B6 en B12, tyrosine, citrus aurantium en cafeïne. Om de Fatburner van GT Nutrition te gebruiken, hoef je maar 1 tot 3 capsules per dag in te nemen met water tijdens de maaltijd. Wanneer je dit combineert met een gezond dieet en regelmatig bewegen, zal je zeker binnen de kortste tijd het lichaam van je dromen bereiken!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.