De 5 beste supplementen om zo het meeste uit je training te halen!

Steeds meer mensen gaan naar de sportschool en als je gaat sporten, wil je natuurlijk wel ook resultaat zien. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat je voldoende intensief traint, maar ook je voeding speelt een hele grote rol. Het kan vaak echter lastig zijn om aan je doelen te komen wat betreft de voeding, zoals bijvoorbeeld je eiwitdoel. Daarom zijn er gelukkig allerlei supplementen op de markt die jou verder kunnen helpen in het sporten. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet zo goed welke supplementen je het beste kunt nemen? Hieronder hebben we de 5 beste supplementen voor je op een rijtje gezet om zo het meeste uit je training te halen!

Waarom is voeding zo belangrijk voor sporters?

Voordat we gaan kijken naar de 5 beste supplementen waarmee je het meeste uit je training kunt halen, bespreken we eerst nog het belang van voeding voor sporters. Want waarom is voeding dan eigenlijk zodanig belangrijk? Het antwoord is eigenlijk heel simpel; om spieren op te kunnen bouwen, heeft je lichaam verschillende voedingsstoffen nodig, zoals eiwitten. Daarom zie je zo vaak dat vooral bodybuilders heel veel eiwitten op een dag eten. Ook is voeding erg belangrijk voor je energie, want zonder deze energie kan je lichaam überhaupt niet goed functioneren. Als laatste is voeding ook erg belangrijk voor je algehele welzijn; ofwel je vitaliteit. Dit is hoe fit en gezond jij je over het algemeen voelt, zowel fysiek als mentaal. Het is dus ontzettend belangrijk om goed op je voeding te letten als sporter als je graag resultaat wilt zien.

Wil je graag het meeste uit je trainingen kunnen halen? Probeer dan eens de volgende supplementen als aanvulling op je dieet!

Supplement #1: Whey proteïne

Als eerste hebben we misschien nog wel het meest bekende supplement onder de sporters; namelijk Whey proteïne. Dit is een voedingssupplement dat ontzettend veel eiwitten bevat. Deze eiwitten zijn erg belangrijk voor jou als sporter, omdat ze helpen bij de opbouw van je spieren. Bij het sporten ontstaan er namelijk kleine scheurtjes in je spieren die hersteld moeten worden om vervolgens weer te kunnen groeien. De eiwitten in je lichaam zijn verantwoordelijk voor dit herstel en daarom is het ook zo belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen iedere dag.

Het voordeel van Whey proteïne is dus dat je op deze manier heel eenvoudig veel eiwitten binnenkrijgt en dit zal je vervolgens helpen om spieren op te bouwen en om het spierherstel te versnellen.

Supplement #2: Creatine

Een ander belangrijk supplement voor jou als fanatieke sporter is creatine. Dit is een van de populairste en zelfs het meest onderzochte supplement onder de sporters. Creatine zelf is niet gewoon een supplement, maar is een stofje dat in je lichaam ook al wordt aangemaakt. Creatine is verantwoordelijk voor het aanvullen van de energievoorraad die je lichaam nodig heeft om te bewegen. Ons lichaam maakt dit weliswaar ook zelf aan, maar dit is niet genoeg om een optimale werking te hebben voor sporters. Creatine als supplement nemen, kan daarom erg goed van pas komen.

De voordelen van creatine zijn dus dat je meer energie zult hebben tijdens je trainingen, waardoor je ook meer kracht kunt zetten en meer explosieve bewegingen kunt maken.

Supplement #3: Multivitaminen

Multivitaminen is een supplement dat niet alleen goed is om te gebruiken voor sporters, maar eigenlijk wel handig is voor iedereen. In multivitaminen zitten allerlei soorten vitamines en mineralen, zoals bijvoorbeeld vitamine A, vitamine B6 en vitamine B12. In de meeste multivitaminen zitten maar liefst 13 soorten vitamines en mineralen die je lichaam het hardst nodig heeft! De vitamine B6 bijvoorbeeld is een vitamine die je via voeding binnen moet krijgen en die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze is voornamelijk belangrijk voor je immuunsysteem, hormoonregulatie en om helder van geest te zijn. 

Er zitten allerlei verschillende voordelen verbonden aan het nemen van extra multivitaminen iedere dag. Zo zal je doorgaans meer energie hebben, minder vermoeid zijn en je lichaam zal over het algemeen beter kunnen functioneren.

Supplement #4: Pre-workout

Verder is er ook nog het populaire supplement pre-workout. Dit is hét supplement om je prestaties in de sportschool verder te stimuleren. Pre-workout is namelijk een supplement met diverse ingrediënten erin waarvan jij een energieboost zal krijgen. Het meest bekende ingrediënt in pre-workout is bijvoorbeeld cafeïne. Hierdoor is zowel je lichaam als je geest meer alert, waardoor jij je beter kunt focussen en ook harder en zwaarder kunt trainen.

Pre-workout is dus het perfecte supplement als jij je trainingen in de sportschool zelf wilt kunnen verbeteren. Het komt bijvoorbeeld ook heel goed van pas als je al een lange dag hebt gehad en eigenlijk niet zoveel energie hebt om naar de sportschool te gaan. 

Supplement #5: Weight Gainer

Als laatste raden we nog de weight gainer aan. Dit supplement is echter niet voor iedereen even geschikt. Het hele principe van de weight gainer is dat je zo op een makkelijke manier veel calorieën binnenkrijgt. Voor de sporters die graag willen afvallen, is dit supplement dus niet zo geschikt. Als je echter graag wilt bijkomen en je bent aan het bulken, maar het lukt telkens niet, is dit supplement dé oplossing voor je! Het werkt hetzelfde als een eiwitshake, maar dan simpelweg met meer calorieën.

Een bijkomend voordeel van de weight gainer is dat er ook meer koolhydraten in de shake zitten. Koolhydraten zijn belangrijk voor je energiepeil en dit kan er, samen met de extra calorieën, voor zorgen dat je meer kracht en energie zult hebben in de sportschool!

Haal ook het meeste uit je training en probeer de supplementen van GT Nutrition!

Wil je ook graag het meeste uit je trainingen gaan halen? Probeer dan eens de diverse supplementen van GT Nutrition! Al onze supplementen zijn van hoogwaardige kwaliteit en samengesteld met de beste ingrediënten, zodat jij altijd het beste product kunt gebruiken! Probeer bijvoorbeeld eens onze Whey proteïne om zo aan je dagelijkse eiwitten te komen of geef je training een boost met pre-workout! Er zijn in ieder geval genoeg opties dus neem eens een kijkje en probeer de supplementen die bij jou en je doelen passen!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.