Alles over Omega 3 en de voordelen!

Het is je vast inmiddels al bekend dat je lichaam voedingsstoffen nodig heeft. Zo heb je bijvoorbeeld eiwitten, koolhydraten en allerlei vitamines en mineralen nodig. Je lichaam heeft ook vetten nodig, zoals Omega 3 bijvoorbeeld. Omega 3 is ontzettend belangrijk voor je lichaam en heeft zelfs allerlei verschillende voordelen. Weet je niet zo goed wat Omega 3 precies is? Hieronder vertellen we je graag alles over Omega 3 en de voordelen!

Wat is Omega 3 precies?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat Omega 3 is. Omega 3 is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat ons lichaam dit vetzuur niet zelf kan aanmaken en we het daarom uit onze voeding moeten halen. Dit vetzuur is tevens een meervoudig onverzadigd vet, waardoor het een van de ‘gezonde’ vetten is die ons lichaam nodig heeft. Omega 3 komt in verschillende vormen voor, zoals korte ketens en lange ketens Omega 3. De meest voorkomende vormen zijn echter de lange ketens en deze bevatten eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze twee zijn ontzettend belangrijk voor de gezondheid van onze ogen en hersenen en voor de cellen in ons lichaam. Van nature komen deze vetzuren vaak voor in algen die vervolgens worden gegeten door vissen, waardoor Omega 3 ook wel vaak bekendstaat als visolie.

Waarom is Omega 3 belangrijk?

Omega 3 is ontzettend belangrijk om ons lichaam gezond te houden en om ervoor te zorgen dat het goed functioneert. Zoals gezegd, worden EPA en DHA gekoppeld aan de gezondheid van de cellen in je lichaam, je ogen en je hersenen. Daarom is het belangrijk om voldoende Omega 3 binnen te krijgen iedere dag. Dit is echter niet altijd even makkelijk, aangezien je lichaam deze niet zelf aan kan maken en je dit dus uit voeding moet halen. Gelukkig hebben we bij GT Nutrition een Omega 3 voedingssupplement dat jou hierbij kan helpen!

De voordelen van Omega 3!

Wanneer je het Omega 3 voedingssupplement dagelijks neemt, komen hier veel verschillende voordelen bij kijken. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van Omega 3 voor je op een rijtje gezet!

Gezondere ogen

Een van de voordelen van Omega 3 is dat het de gezondheid van je ogen kan verbeteren. DHA is namelijk een van de belangrijkste bouwstoffen voor het netvlies van je ogen. Wanneer je onvoldoende DHA binnenkrijgt, zou je problemen met je zicht kunnen krijgen. Daarom is het belangrijk om voldoende Omega 3 binnen te krijgen, zodat de gezondheid van je ogen optimaal is. 

Tegen depressie en angst

Wist je dat Omega 3 goed helpt tegen depressie en angst? Uit onderzoek is gebleken dat de mensen die voldoende Omega 3 binnenkrijgen doorgaans minder kans hebben op depressie. Er is zelfs uit verschillende onderzoeken gekomen dat mensen met een depressie of angststoornissen een vermindering van hun symptomen opmerkten nadat ze Omega 3 supplementen zijn gaan nemen!

Vermindert symptomen van ADHD

Een ander verrassend voordeel van Omega 3 is dat het de symptomen van ADHD kan verminderen! ADHD is een neurologische ontwikkelingsstoornis, waardoor een verbeterde hersenfunctie altijd zal helpen. Uit onderzoeken is dan ook gebleken dat zowel kinderen als volwassenen met ADHD een lager niveau van Omega 3-vetzuren in hun lichaam hebben. Door het Omega 3 supplement te nemen, verbetert de hersenfunctie en nemen de symptomen van ADHD zo af. Zo helpt Omega 3 bijvoorbeeld bij het verminderen van de hyperactiviteit, agressie, rusteloosheid en impulsiviteit. 

Bestrijdt auto-immuunziektes

Een ander voordeel van Omega 3 is dat het auto-immuunziektes helpt bestrijden. Bij auto-immuunziektes is het namelijk zo dat je immuunsysteem gezonde cellen aanziet als lichaamsvreemde cellen, waardoor deze zullen worden aangevallen. Uit onderzoek is gebleken dat men minder kans heeft op auto-immuunziektes, zoals diabetes 1 bijvoorbeeld, als men in het eerste levensjaar genoeg van deze voedingsstof binnenkrijgt. Daarnaast blijkt visolie goed te helpen bij onder andere psoriasis, lupus, ziekte van Crohn en reumatoïde artitis.

Verbetert psychische stoornissen

Omega 3 kan ook helpen om psychische stoornissen te verbeteren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met psychiatrische stoornissen doorgaans een lager niveau Omega 3 in hun lichaam hebben zitten. Vervolgens is de theorie getest en daaruit bleek dat het nemen van Omega 3 voedingssupplementen ervoor kan zorgen dat men minder stemmingswisselingen ervaart en dat terugval minder voorkomt bij mensen met een bipolaire stoornis of schizofrenie.

Goed voor de spieropbouw

Als laatste kan Omega 3 ontzettend goed zijn voor je spieropbouw! Er is namelijk gebleken dat EPA en DHA de gevoeligheid van je lichaam voor insuline kunnen vergroten. Dit is een hormoon dat in essentie dezelfde eigenschappen heeft als anabolen. Hierdoor is het een uitstekend supplement om een bijdrage te leveren aan de opbouw van je spiermassa. Ook bij het herstel kan het Omega 3 voedingssupplement goed van pas komen. Je lichaam heeft namelijk meer behoefte aan DHA en EPA als je regelmatig sport en samen met de consumptie van eiwitten zorgt Omega 3 ervoor dat je spierweefsel herstelt.

Probeer het Omega 3 supplement van GT Nutrition!

Ben je inmiddels overtuigd van alle voordelen van Omega 3? Probeer dan het Omega 3 voedingssupplement van GT Nutrition! Op deze manier kan je zelf heel eenvoudig bijdragen aan een betere spieropbouw én je kan ook nog eens genieten van alle andere voordelen die komen kijken bij dit belangrijke supplement! 

Wil je ervoor zorgen dat je lichaam écht optimaal kan groeien? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere supplementen. Zo is Whey proteïne perfect om je te helpen bij het spierherstel en zorgt creatine dat je spieren langer en meer energie hebben, waardoor jij harder kunt trainen!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.