10 Tips om je goede voornemens vol te houden!

Het jaar zit er inmiddels weer op en dat betekent dat het niet alleen tijd is voor oliebollen, maar ook voor goede voornemens. Om jezelf te blijven verbeteren is het namelijk belangrijk om doelen te stellen. Welk moment is hier nou beter voor dan met oud en nieuw? Een van de populairste goede voornemens is om meer te gaan sporten. Toch is het in de praktijk niet zo eenvoudig en stoppen de meeste mensen er alweer snel mee. Om ervoor te zorgen dat je tóch je goede voornemens kunt volhouden in 2024 hebben we hieronder 10 tips om je goede voornemens vol te houden. Zo maak jij van 2024 jouw jaar!

Stel realistische doelen

Bij het opstellen van je goede voornemens is het al gauw makkelijk om hele lastige doelen voor jezelf te stellen. Het probleem hiermee is echter dat de kans een stuk kleiner is dat je je doelen behaalt als ze zo onhaalbaar zijn. Los daarvan werkt het ook heel demotiverend. Zorg er daarom voor dat je doelen ambitieus zijn, maar wel nog steeds haalbaar. Probeer daarom ook niet te overdrijven met bijvoorbeeld een of ander ingewikkeld trainingsregime als je pas begint met sporten. Begin gewoon rustig en bouw het geleidelijk op om zo succes te behalen in 2024 en gemotiveerd te blijven.

Maak een plan voor jezelf

Bij goede voornemens werkt het ook heel goed om een plan voor jezelf op te stellen. Als jouw goede voornemen is om meer te gaan sporten, kan je bijvoorbeeld een goed doordacht trainingsschema voor jezelf maken. Hierin kan je jouw trainingsdagen, oefeningen en de intensiteit alvast bepalen. Door een duidelijk plan klaar te hebben liggen, verhoog je de kans op consistente inspanningen.

Zoek een trainingsmaatje

Hoewel sporten op zichzelf al heel leuk is natuurlijk, wordt dit nóg leuker met een trainingsmaatje. Daarbij is dit ook nog eens heel motiverend. Door samen met iemand te gaan sporten, loop je minder risico op afhaken op het laatste moment, aangezien je nu nog iemand anders hebt met wie je hebt afgesproken te gaan sporten. Ook heb je op deze manier iemand die je kan aanmoedigen en met wie je erover kunt praten als het even wat moeilijker gaat.

Zorg voor variatie

Een andere belangrijke tip om je goede voornemens vol te houden, is om te zorgen voor variatie. Als je telkens alleen maar dezelfde trainingen blijft doen, gaat dit al snel zorgen voor verveling. Dit kun je voorkomen door te variëren. Probeer bijvoorbeeld verschillende sporten, trainingsvormen en omgevingen voor een verfrissende aanpak. Ook het eens in de zoveel tijd wisselen van oefeningen kan helpen om verveling te voorkomen en is ook nog eens beter voor je spieren.

Maak het leuker

Als jouw goede voornemen is om meer te gaan sporten in 2024, maak het dan niet te moeilijk voor jezelf, maar maak het juist zo leuk mogelijk. Kies daarom voornamelijk activiteiten die je leuk vindt. Dit kan bijvoorbeeld dansen, wandelen, zwemmen, yoga of fitness zijn. Wanneer je zelf geniet van je training is het ook eenvoudiger om het vol te houden.

Beloon jezelf

Het is heel moeilijk om je aan je goede voornemens te houden als hier geen enkele beloning tegenover staat. Daarom is het een goed idee om mijlpalen voor jezelf te zetten en hier beloningen bij te geven. Denk bijvoorbeeld aan een wellness-dagje of een nieuwe outfit voor bij het sporten. Wat je beloning ook is, zorg ervoor dat het je motiveert en aanmoedigt om door te zetten met je goede voornemens.

Blijf flexibel

Het opstellen van goede voornemens is heel makkelijk, je hieraan houden is dat niet altijd. De eerste dagen zullen makkelijk gaan als je dan nog vakantie hebt, maar het kan natuurlijk regelmatig voorkomen dat het leven je schema verstoort. Op deze momenten is het belangrijk om mild voor jezelf te zijn. Als je 1 keer een sessie mist, is dit echt niet het einde van de wereld. Je kan je gewoonte de volgende dag gewoon weer oppakken.

Vergeet je rustdagen niet

Als het aankomt op sporten, is herstel minstens net zo belangrijk als het trainen zelf. Vergeet daarom je rustdagen niet en geef je lichaam ook de kans om te herstellen. Op deze manier heb je nog steeds tijd voor ontspanning en kan je op je trainingsdagen ook des te beter sporten.

Houd een dagboek bij

Deze tip om je goede voornemens vol te houden klinkt misschien niet voor iedereen als muziek in de oren. Toch is het bijhouden van een dagboek een ontzettend goed idee als je bijvoorbeeld het sporten graag wilt volhouden. In dit dagboek kan je namelijk je vooruitgang bijhouden. Door te zien hoe ver je al bent gekomen, zal je motivatie om verder te gaan alleen maar sterker worden. Als je geen zin hebt om een dagboek bij te houden, kan je dit ook in een app of in notities doen bijvoorbeeld.

Blijf positief

Verandering kost tijd en al helemaal als je een nieuwe gewoonte wilt creëren of een oude wilt veranderen. Vooral ook om resultaat van het sporten te zien, moet je eerst een tijd wachten. Hierbij is het belangrijk dat je positief en geduldig blijft. Iedere inspanning draagt bij aan het bereiken van je doelen dus heb er vertrouwen in dat het goedkomt en blijf gemotiveerd.

Haal het meeste uit je trainingen met de supplementen van GT Nutrition!

Wil je jouw trainingen in het nieuwe jaar écht naar een hoger niveau tillen? Probeer dan eens de supplementen van GT Nutrition! Hiermee kan je het meeste uit jezelf halen en je trainingen naar een hoger niveau tillen. Geburik bijvoorbeeld onze Whey proteïne om zo aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen en je spieren optimaal te laten herstellen. Ben je vaak moe wanneer je naar de sportschool gaat? Probeer dan eens een van onze lekkere smaken pre-workout voor een flinke energieboost tijdens het sporten!

Hopelijk behaal je met deze tips en onze supplementen al je sportdoelen voor 2024!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.