Whey Proteïne

Alles over het gebruik van Whey proteïne

 Als je frequent sport, heb je vast al eens gehoord van Whey proteïne. Dit voedingssupplement wordt gebruikt door veel sporters en voor goede redenen! Whey proteïne is onmisbaar voor iedereen die serieus wilt sporten! Maar, wat is Whey proteïne dan precies en hoe helpt het je verder? Hieronder vertellen we je graag meer over dit fantastische voedingssupplement. Ook zullen we meer vertellen over de voordelen van Whey proteïne. Als laatste bekijken we de lekkerste soorten Whey proteïne en wat voor variaties je ermee kunt maken.

Wat is Whey proteïne en hoe werkt het?

Voordat we naar de voordelen van Whey proteïne kijken, wil je natuurlijk weten wat het precies is. Whey proteïne is een voedingssupplement dat ontzettend veel eiwitten bevat. Deze eiwitten heb je natuurlijk hard nodig als je veel sport. Wist je dat Whey eiwitten zelfs een van de meest gebruikte voedingssupplementen voor spierherstel en de opbouw van je spieren is?

Whey proteïne kan jou zeker helpen om je doelen bij het sporten te behalen! Het is tevens een compleet eiwit. Whey proteïne bevat namelijk alle 9 essentiële aminozuren. Deze hebben we hard nodig, maar ons lichaam kan deze zelf onvoldoende aanmaken. Daarom moet je deze uit je voeding halen.

Maar, hoe werkt Whey proteïne dan precies? Het heeft dezelfde werking als eiwitten over het algemeen hebben na het sporten. Wanneer je gaat sporten, ontstaan er scheurtjes in je spieren. Deze moeten zich natuurlijk ook weer herstellen om te kunnen groeien. Voor het herstel hebben ze rust en eiwitten nodig. Voor een optimale spiergroei wordt doorgaans aangeraden om 1.6-2.0 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag in te nemen. Dit is vaak echter lastiger dan het lijkt. Daarom is Whey proteïne dan ook zo handig! Door een Whey proteïne shake te nemen, krijgt je lichaam meteen veel eiwitten binnen. Deze zijn belangrijk om je spieren zo snel mogelijk te herstellen. Hierdoor kan je optimaal je spieren laten groeien en goed sporten!

Wat zijn de voordelen?

Je weet nu inmiddels wat Whey proteïne is en hoe het werkt. Wat zijn dan precies de voordelen van Whey proteïne? Hieronder hebben we 8 voordelen voor je op een rijtje gezet!

Bevordert de spiergroei

Een van de belangrijkste voordelen van Whey proteïne voor sporters is dat het de spiergroei bevordert. Je lichaam, en vooral je spieren, hebben eiwitten nodig om in goede vorm te blijven. Hierdoor zijn eiwitten essentieel als je spierkracht wilt opbouwen.

Stimuleert gewichtsverlies

Wist je dat Whey proteïne daarnaast ook perfect is als je graag gewicht wilt verliezen? Om vet te verliezen, zullen de meeste mensen minder calorieën gaan consumeren. Dit leidt er vaak toe dat ook het spierweefsel wordt aangetast en dat deze mensen hierdoor gewicht verliezen in spiermassa. Met Whey proteïne kan de spiermassa echter behouden worden, terwijl je wel gewoon vet verliest. Hierdoor is dit voedingssupplement niet alleen populair onder de bodybuilders, maar ook de mensen die graag willen afvallen!

Goed bij een hoge bloeddruk

Verschillende studies hebben aangetoond dat mensen met een lagere bloeddruk ook vaak meer zuivelproducten innamen. Er zitten namelijk bioactieve peptiden in zuivel. Whey proteïne is in eerste instantie een van de componenten van melk en wordt hier dus uit gehaald. Daardoor krijg je dus automatisch zuivelproduct binnen wanneer je een shake met Whey eiwitten drinkt.

Minder honger

Eiwitten zorgen voor een voller gevoel en door meer eiwitten te eten, heb je door de dag heen ook minder honger. Hierdoor is Whey proteïne dus ook handig voor mensen die graag willen afvallen. Hoewel je normaal meer honger hebt als je minder calorieën eet, lost Whey proteïne dit probleem voor je op!

Versnelt je spierherstel

Een ander voordeel van Whey proteïne is dat het je spierherstel versnelt. Zoals gezegd, ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren tijdens het sporten en om spierafbraak te voorkomen, is het belangrijk om deze scheurtjes ook weer te herstellen. Whey proteïne kan je hiermee helpen en zorgt ervoor dat je spieren sneller hersteld worden, omdat je zo snel veel eiwitten binnen kunt krijgen.

De lekkerste soorten Whey proteïne

Als je graat zoeken naar Whey proteïne kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten en smaken zijn. Bij GT Nutrition vinden wij het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat jij een proteïne shake vindt die je echt lekker vindt! Daarom hebben wij diverse, lekkere smaken in ons assortiment opgenomen.

Een van de lekkerste soorten Whey proteïne die wij hebben is toch wel Whey cookies! Hoewel dit normaal natuurlijk niet heel gezond is, kan het drinken van deze lekkere eiwitshake zeker geen kwaad. Of probeer eens onze Whey White coco voor een andere zoete smaak! Houd je wel van kaneel? Probeer dan eens onze Whey Cinnamon!

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog allerlei andere smaken in ons assortiment, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Zo hebben we Whey proteïne met de smaak banaan, aardbei, vanille, hazelnoot en chocola. Probeer ze allemaal eens uit en kom er zo achter wat jouw favoriet is!

Lekkere variaties

De meeste mensen nemen hun Whey proteïne in de vorm van een shake. Deze kun je maken door water met het eiwitpoeder te mengen. Je kan zo’n shake echter ook klaarmaken met het gebruik van melk voor een lekkerder en voller resultaat! Daarbij zitten er in melk ook nog genoeg eiwitten, waardoor je op een eenvoudige manier zelfs nóg meer eiwit binnenkrijgt met je shake!

Er zijn echter ook nog genoeg andere manieren om je eiwitpoeder op een dag binnen te krijgen. Zo zijn lekkere variaties trouwens het maken van baked oats of overnight oats of probeer eens een schep Whey proteïne in je smoothie te doen! Er zijn echter nog genoeg andere lekkere variaties die je kunt proberen. Zo kunnen er eiwitpannenkoeken mee gemaakt worden of juist lekkere, eiwitrijke brownies. Ook cake of andere lekkere snacks kunnen gemaakt worden met het gebruik van Whey proteïne. Kies jouw favoriete smaak en ga zelf ook experimenteren!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.