Pre-Workout

Pre-Workout: Wat is het en hoe kan het je helpen?

Als sporter zijn er allerlei verschillende supplementen die je kunt gebruiken. Zo hebben we het eerder al eens over Whey eiwit gehad. Dit voedingssupplement helpt sporters met een betere spiergroei. Als je graag je prestaties in de sportschool wilt verbeteren, is Pre-Workout de oplossing!

Dit is een ontzettend populair voedingssupplement onder bodybuilders en krachtsporters. Maar, wat is Pre-Workout? En hoe kan het je helpen tijdens je training? Hieronder vertellen we je graag alles wat je moet weten over Pre-Workout!

Wat is Pre-Workout?

Wat is Pre-Workout dan eigenlijk? Dit is hét supplement om je prestaties in de sportschool te stimuleren! Je neemt dit voedingssupplement in vóór het sporten. Wanneer je Pre-Workout in hebt genomen, merk je dat je meer energie en kracht hebt. Dit komt vaak door de cafeïne die er in de meeste Pre-Workout zit. Dankzij je verhoogde energie level ben je ook in staat om zwaarder te tillen en harder te trainen in de sportschool.

Daarnaast zou Pre-Workout ook je alertheid verhogen. Doordat je scherper bent, kun jij je ook beter focussen op je oefeningen. Kortom; als je het meeste wilt halen uit je krachttrainingen is Pre-Workout een goed supplement om te gebruiken. Zo haal je iedere keer het maximale uit je training!

Hoe wordt Pre-Workout gemaakt?

Hoe kan het dat je beter gaat presteren van Pre-Workout? Wat zit er allemaal in dit supplement? Dit kan natuurlijk verschillen afhankelijk van welke soort Pre-Workout je pakt en het merk. De meeste Pre-Workouts hebben echter ongeveer dezelfde basis.

Cafeïne

Cafeïne zorgt ervoor dat je zowel mentaal als fysiek meer alert bent. Hierdoor kan jij je beter focussen en meer uit je training halen.

Creatine

In Pre-Workout wordt ook creatine gebruikt. Deze stof is goed voor het verbeteren van je spierkracht. Ook doet het wonderen voor je uithoudingsvermogen bij de explosieve oefeningen.

Beta Alanine

Beta Alanine is een van de non-essentiële aminozuren. Wanneer je Pre-Workout inneemt, wordt deze stof via je bloed naar je spieren geleid. Dit zorgt ervoor dat de carnosine concentratie wordt verhoogd.

Citrulline malaat

Een ander ingrediënt is Citrulline malaat. Dit is een ander niet-essentieel aminozuur en is belangrijk voor de stofwisseling routes in je lichaam.

L-arginine

L-arginine is een semi-essentieel aminozuur. Samen met de citrulline verhogen deze stoffen je NO-waarden, ofwel de stikstofmonoxide. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten wijder worden.

B-vitamines

De B-vitamines in Pre-Workout helpen je om voedsel in energie om te zetten. Zo heb je minder last van vermoeidheid tijdens het sporten.

Tyrosine

Als laatste zit er ook Tyrosine in de meeste Pre-Workout. Dit is een niet-essentieel amninozuur.

De nadelen van Pre-Workout

Er zitten soms ook een paar nadelen verbonden aan het gebruik van Pre-Workout. Hoewel dit doorgaans geen probleem is als het supplement op de juiste manier wordt gebruikt, is het wel zo goed om te weten.

Bijwerkingen

Zo kan je soms bijwerkingen ervaren van het gebruik van Pre-Workout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tintelingen nadat je het supplement hebt ingenomen. Hier wen je echter al snel aan en alleen de tintelingen kunnen geen kwaad.

Moeite met slapen

Een ander nadeel van Pre-Workout is dat men hierdoor wel eens moeite heeft met slapen. De cafeïne blijft namelijk nog even in je systeem zitten en kan je wakker houden ’s avonds. Om dit te voorkomen, kan je beter wat vroeger gaan sporten. Hierdoor kan je tenminste nog een goede nachtrust krijgen.

Energie dip

Als laatste ervaren mensen ook wel eens een energie dip na het gebruik van Pre-Workout. Dankzij de cafeïne krijg je in eerste instantie een flinke energie boost. Wanneer de Pre-Workout is uitgewerkt, zal je echter een dip in je energie ervaren. Dit komt doordat de cafeïne dan is uitgewerkt en langzaam uit je systeem gaat.

Pre-Workout: de voordelen

Pre-Workout heeft ook ontzettend veel voordelen! Anders was het supplement immers ook niet zo populair geweest onder sporters.

Verbeterde kracht

Een van de grootste voordelen van Pre-Workout is toch echt wel dat je een veel betere kracht ervaart. Dankzij de cafeïne en creatine is je lichaam in staat om veel beter te presteren dan normaal gesproken. Hierdoor kan je zwaardere gewichten tillen in de sportschool, waardoor je spieren ook weer sneller groeien.

Energie boost

Pre-Workout zal je ook een gigantische energie boost geven! Ben je net klaar met werk en heb je eigenlijk geen zin om te sporten? Jammer dan! Met een beetje Pre-Workout voel je je al snel weer fit genoeg om te gaan trainen. Ook is de Pre-Workout handig als je graag cardio doet. Je krijgt namelijk een beter uithoudingsvermogen van Pre-Workout. Doordat het de vermoeidheid uitstelt, kan je beter sporten.

Hogere alertheid

Als laatste zorgt de cafeïne voor een hogere alertheid tijdens het sporten. Hierdoor kan jij je beter focussen op de oefening. Zo word je mind-muscle connection beter en zal je het nóg beter in je spieren voelen!

De lekkerste Pre-Workout van GT Nutrition!

Ben je inmiddels overtuigd van alle voordelen van Pre-Workout? Probeer dan de heerlijke Pre-Workout van GT Nutrition! Onze smaak Freaky Berry bijvoorbeeld zal je zeker niet teleurstellen! Al onze Pre-Workouts zijn gemaakt met de beste ingrediënten, waardoor je iedere keer het maximale uit je training kunt halen.

Één scoop Pre-Workout bevat maar liefst 300mg cafeïne! Hierdoor zal je zelfs na een lange dag op werk meer dan genoeg energie hebben om te sporten. Ook geeft de Pre-Workout van GT Nutrition je een goede pomp tijdens het sporten. Dit komt doordat er 3000 mg pure L-Citrulline per scoop in zit. Deze stof zorgt ervoor dat jij een flinke pump krijgt. Daar doe je het tenslotte ook voor! Probeer snel onze Freaky Berry of een van de andere lekkere smaken!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.