De voordelen van magnesium capsules!

Wanneer je fanatiek sport, zijn er allerlei verschillende supplementen die je kunt nemen om je te ondersteunen bij het opbouwen van spiermassa en het werken naar je droomlichaam. Naast de meest voor de hand liggende supplementen, zoals creatine, Whey proteïne en Pre-Workout, zijn voldoende vitamines en mineralen ook ontzettend belangrijk voor je lichaam. Zo is magnesium bijvoorbeeld ook heel belangrijk en moet je hier dan ook voldoende van binnenkrijgen als je goed wilt kunnen presteren in de sportschool. Maar, wat is magnesium dan precies? En waarom is het zo belangrijk? Hieronder geven we daar graag antwoord op en vertellen we je meer over de voordelen van magnesium capsules!

Wat is magnesium precies?

Voordat we gaan kijken naar de voordelen van magnesium en daarmee magnesium capsules, is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat magnesium nou precies is. Magnesium is een mineraal dat ons lichaam nodig heeft. Dit mineraal ondersteunt namelijk een flink aantal processen in ons lichaam. Zo helpt magnesium bijvoorbeeld bij het omzetten van voeding in energie. Daarnaast speelt dit mineraal een rol bij ontstekingsprocessen, is het belangrijk voor een goede werking van de skeletspieren en de hart- en bloedvaten en draagt het bij aan gezonde botten. 

Over het algemeen bevat het lichaam van een volwassene ongeveer 25 gram magnesium. Zo’n 50 tot 60 procent hiervan is opgeslagen in onze botten en tanden, terwijl 25 tot 30 procent in de spieren zit. De rest bevindt zich in verschillende lichaamssappen. Magnesium wordt door ons lichaam opgenomen aan het einde van de dunne darm. Helaas kan ons lichaam ook niet alle magnesium zomaar opnemen. De opname kan variëren tussen de 30 en de 80 procent. Dit is afhankelijk van hoeveel magnesium in je voeding en andere voedingsbestanddelen zit. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is 350 milligram voor mannen en 300 milligram voor vrouwen. Soms heeft het lichaam echter behoefte aan meer magnesium, zoals tijdens een zwangerschap of bij borstvoeding of na een flinke inspanning, zoals sporten bijvoorbeeld.

Waarom is magnesium belangrijk voor jou als sporter?

Waarom is magnesium dan juist zo belangrijk voor jou als sporter? En waarom zou je magnesium capsules moeten overwegen? Er zijn een aantal verschillende redenen van waarom magnesium juist zo belangrijk is voor mensen die fanatiek sporten. Zo draagt magnesium bij aan sterke botten en gezonde spieren. Wanneer jij regelmatig zwaar tilt in de sportschool wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat je stevig genoeg gebouwd bent en door je spieren gezond en je botten sterk te houden, kan je flink wat blessures voorkomen.

Daarnaast is het binnenkrijgen van magnesium extra belangrijk voor sporters, omdat dit mineraal vaak verloren kan gaat via ons zweet en urine wanneer we veel sporten. Hierdoor kan je als sporter al snel een tekort aan magnesium krijgen, terwijl dit mineraal juist zo belangrijk is voor je fitnessprestaties! Magnesium kan namelijk je energieniveau verbeteren tijdens het sporten, waardoor jij je beter en langer kunt inzetten en zo je spiergroei kunt maximaliseren.

De voordelen van magnesium capsules!

Nu dat het duidelijk is waarom magnesium extra belangrijk is voor sporters willen we toch graag nog eens even de voordelen van magnesium capsules voor je op een rijtje zetten. Je kan magnesium namelijk ook innemen als supplement in de vorm van capsules en hier komen veel verschillende voordelen bij kijken!

Sterkere botten en gezonde spieren

Zoals we al hadden genoemd, zorgt voldoende magnesium ervoor dat je botten stevig blijven en je spieren gezond. Dit is natuurlijk cruciaal als je graag fanatiek wilt blijven sporten en goed wilt presteren in de sportschool. Daarnaast is dit effect ook wenselijk buiten de sportschool. Zo breek je met sterke botten natuurlijk minder snel iets en zal je je over het algemeen ook fitter en beweeglijker voelen als je spieren gezond zijn.

Hogere energielevels

Daarnaast is magnesium ontzettend belangrijk bij het verminderen van vermoeidheid in je lichaam. Hierdoor kunnen magnesium capsules ervoor zorgen dat jouw energieniveau enorm verbetert tijdens het sporten. Door dagelijks een magnesiumcapsule in te nemen, zorg je ervoor dat de hoeveelheid magnesium in je lichaam op peil blijft en dat je zo optimaal kunt blijven presteren in de sportschool. Dit is natuurlijk al helemaal belangrijk doordat je door het vele sporten ook magnesium kunt verliezen door je urine en zweet. Als je in ieder geval zorgt dat je voldoende magnesium binnenkrijgt iedere dag, bijvoorbeeld mede door magnesium capsules, heb je meer energie tijdens het sporten, kan je zwaarder tillen en zorgt dit er uiteindelijk ook voor dat je een snellere en betere spiergroei zult ervaren.

Minder spierpijn

Een ander fijn voordeel van het hebben van genoeg magnesium is dat je minder spierpijn zult ervaren na het sporten. Aangezien magnesium zodanig bijdraagt aan gezonde spieren, zorgt dit mineraal er ook voor dat je spieren minder stijf en stram aan zullen voelen na het sporten. Hierdoor zal je minder verzuring voelen in je spieren en kan je ook de dag na je workout er weer hard tegenaan in de sportschool! 

Verminderde kans op blessures

We hebben het net al kort aangehaald, maar door het gebruik van magnesium capsules zorg je er ook voor dat je minder risico loopt op vervelende blessures. Doordat jij je spieren zo gezond houdt, is je lichaam ook veel beter bestand tegen de inspanning en de intensiviteit van de trainingen. Hierdoor heb je minder kans op blessures en kan je zo altijd goed door trainen, zonder dat je er ineens onverwacht uit ligt voor een periode.

Bevordert spierherstel

Als laatste kunnen de magnesium capsules je ontzettend goed ondersteunen bij het herstel van je spieren. Sterker nog; dit mineraal is essentieel als het aankomt op je spierherstel. Magnesium zal je spieren namelijk helpen ontspannen en revitaliseren wanneer deze vermoeid zijn. Op deze manier wordt het herstelproces van je spieren na een intensieve workout versneld. Ook vermindert magnesium je spierpijn en krampen, waardoor je weer sneller en harder verder kunt trainen!

Probeer de magnesium capsules van GT Nutrition!

Er zitten dus in ieder geval ontzettend veel voordelen verbonden aan het binnenkrijgen van voldoende magnesium voor jou als sporter. Wil je zelf ook optimaal kunnen sporten en het meeste uit je trainingen halen? Probeer dan ook de magnesium capsules van GT Nutrition! Op deze manier zorg je er zeker weten voor dat je altijd een voldoende hoeveelheid magnesium in je lichaam hebt zitten, waardoor je ook optimaal kunt presteren in de sportschool!

Wil je echt het meeste uit jezelf en je trainingen halen en er volledig voor gaan? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere supplementen. Zo kan Pre-Workout je de energieboost geven die je nodig hebt voor een training en kan de Whey proteïne je helpen om sneller spiermassa op te bouwen. Wij helpen je altijd graag verder in het sporten!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.