De vele voordelen van krachttraining!

Krachttraining is door de jaren heen steeds populairder geworden en dat niet voor niets natuurlijk! Je ziet toch steeds meer op social media of je hoort telkens over meer collega’s of vrienden die allemaal aan krachttraining doen. Dankzij al haar voordelen is krachttraining inmiddels ontzettend populair geworden! Wil je graag meer weten over wat krachttraining nu precies inhoudt en wat de voordelen zijn? Of doe je al krachttraining en wil je nog net dat beetje extra motivatie door te denken aan de voordelen? Lees dan vooral verder! Hieronder vertellen we je namelijk graag meer over de vele voordelen van krachttraining!

 

Wat is krachttraining?

Voordat we gaan kijken naar de vele voordelen van krachttraining is het wel ook zo handig om te weten wat krachttraining precies is. Krachttraining is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Hoewel de meeste sporten erop toezien dat je beter wordt in die specifieke sport, zoals bij voetbal, zwemmen of dansen bijvoorbeeld, draait het bij krachttraining echt om het verbeteren van je kracht. De oefeningen die je uitvoert zorgen ervoor dat er scheurtjes in je spieren ontstaan die vervolgens herstellen en zo sterker kunnen worden.

Bij krachttraining worden veel doelen in kilo’s uitgedrukt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het persoonlijk record met bankdrukken. Er zijn echter ook vormen van krachttraining zonder gewichten, waarbij men alleen met het lichaamsgewicht traint. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘reguliere’ sportschoolleden en bodybuilders die gewichten gebruiken, de Crossfitters die vooral functionele oefeningen uitvoeren (vaak wel met gewicht) en tot slot ook calisthenics. Bij deze laatste vorm van krachttraining wordt vooral met het lichaamsgewicht gewerkt. Er zijn dus veel verschillende vormen van krachttraining, waardoor je eigenlijk altijd wel iets vindt wat bij je past!

 

De vele voordelen van krachttraining!

Nu weet je wat krachttraining precies inhoudt en wat voor verschillende vormen van krachttraining er allemaal zijn. Maar, waarom zou je zelf dan ook aan krachttraining moeten beginnen? Dit doe je, omdat er zo ontzettend veel voordelen aan verbonden zitten! Hieronder hebben we slechts enkele van de vele voordelen van krachttraining voor je op een rijtje gezet!

 

Strakker lichaam & afvallen

Laten we beginnen met een van de beste en meest voor de hand liggende voordelen van krachttraining. Van krachttraining kan je namelijk ontzettend goed afvallen en zo krijg je een strakker lichaam. Tijdens de krachttraining bouw je tenslotte meer spiermassa op en deze verhoogde spiermassa verbrandt meer calorieën in rust en zorgt dus voor een snellere verbranding over het algemeen. Hierdoor kan je sneller vet verbranden en krijg je een strakker lichaam. Als je dus graag wat wilt afvallen, is het opbouwen van spiermassa door middel van krachttraining de perfecte oplossing!

 

Snellere stofwisseling

Een ander voordeel van krachttraining is dat het kan zorgen voor een snellere stofwisseling. Zoals zojuist gezegd, heeft je lichaam meer energie nodig naarmate het meer spiermassa heeft. Bij meer spieren, verbruik je meer energie, zelfs in rust. Hierdoor krijgt je stofwisseling iedere keer een boost en verbrandt je lichaam meer vetten. Door wekelijks aan krachttraining te doen, zorg je dus voor een snellere stofwisseling en kan je lichaam meer vetten verbranden!

 

Betere nachtrust

Wist je dat krachttraining er ook voor kan zorgen dat je betere slaap krijgt? Uit verschillende onderzoeken is inmiddels gebleken dat mensen die regelmatig een sport beoefenen ook minder vaak wakker worden in de nacht en hierdoor een betere nachtrust krijgen. Krachttraining is hierin zeker geen uitzondering en vooral de mensen die fanatiek krachttraining doen, zullen zeker weten een betere nachtrust krijgen!

 

Minder risico op vroegtijdig overlijden

Dit voordeel van krachttraining is misschien onverwachts, maar krachttraining kan daadwerkelijk ervoor zorgen dat je minder risico loopt op vroegtijdig overlijden. Door aan krachttraining te doen, verklein je namelijk de kans op verschillende ouderdomsziekten, zoals osteoporose en diabetes type 2 bijvoorbeeld. De reden dat krachttraining bijvoorbeeld het risico op diabetes verlaagt, is omdat je hiermee het glucoseverbruik in je lichaam een boost geeft. Osteoporose is botontkalking en aangezien je bij krachttraining sterke botten opbouwt, loop je minder kans op deze ouderdomsziekte en heb je zo minder risico op een vroegtijdig overlijden.

 

Meer kracht & energie

Een van de leukste voordelen van krachttraining is dat je meer kracht en energie zult hebben. Natuurlijk zorgt het regelmatig sporten met gewichten ervoor dat je sterker wordt, waardoor je meer kracht zult hebben. Daarnaast worden zuurstof en voedingsstoffen naar allerlei cellen gestuurd in je lichaam terwijl je krachttraining bent aan het doen. Dit zal ervoor zorgen dat je na de training meer energie zult hebben en dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk!

 

Meer zelfvertrouwen

Er zijn ontzettend veel sporters die aan krachttraining doen voor de mentale voordelen en voor goede redenen! Krachttraining is namelijk ontzettend goed om je mentale gezondheid te verbeteren. Deze vorm van sport wordt vaak in verband gebracht met verminderde klachten van depressie en angststoornissen. Ook verandert je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen omhoog schiet en krachttraining er zo voor zorgt dat je hersenen anders gaan functioneren, zodat jij ook beter in het leven staat!

 

Maak het meeste van je krachttraining met de supplementen van GT Nutrition!

Ben je inmiddels overtuigd van de vele voordelen van krachttraining? Kan je niet wachten om te beginnen met krachttraining? Maak in ieder geval hoe dan ook het meeste van je krachttraining met de supplementen van GT Nutrition! Zo hebben wij bijvoorbeeld ontzettend lekker Whey proteïne in de aanbieding in diverse, lekkere smaken, zoals aardbei of juist kaneel bijvoorbeeld.

Daarnaast bieden wij al onze fanatieke sporters ook creatine aan. Dit supplement kan je helpen bij het spierherstel en zorgt ervoor dat je spieren sneller kunnen groeien. Verder hebben we diverse vitamines, zodat je lichaam zeker weten de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, en hebben we Weight gainer voor de mensen die graag juist willen aankomen door middel van het sporten. Ongeacht wat voor supplement je ook zoekt, bij GT Nutrition helpen we je graag verder! Kijk voor meer informatie en al onze supplementen verder op onze website!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.