De 3 beste en leukste vormen van cardio!

Er zijn veel mensen die graag een beetje willen afvallen of meer vet willen verliezen. Hierbij is het in de eerste plaats ontzettend belangrijk dat je goed op je voeding let. Het afvallen wordt namelijk voor zo’n 80% bepaald door wat je eet en slechts 20% door beweging. Desalniettemin is het goed voor je om alsnog aan beweging te doen. Hiermee val je sneller en makkelijker af en zal jij je zelf ook fitter gaan voelen! 

Hoewel het iets is waar veel mensen tegenop zien, is cardio ontzettend handig om te doen als je graag wat wilt afvallen. Een uur lang op de loopband voor je uitstaren is echter niet iets wat de meeste mensen aantrekt. Gelukkig zijn er wel nog allerlei andere vormen van cardio die je kunt doen die niet alleen heel goed voor je zijn, maar ook nog eens heel leuk kunnen zijn! Hieronder hebben we de 3 beste en leukste vormen van cardio voor je op een rijtje gezet! 

#1: Zwemmen

Als eerste willen we zwemmen aanraden als jouw nieuwe vorm van cardio. Dit is niet alleen iets wat leuk is om te doen tijdens een vakantie, maar het doet ook nog eens wonderen voor je lichaam! Er zijn al ontzettend veel mensen die wekelijks lekker baantjes gaan zwemmen en voor goede redenen. Deze vorm van cardio is erg makkelijk om te doen en plaatst niet veel druk op je gewrichten, waardoor deze sport ook populair is onder de ouderen om in vorm te blijven.

Er zitten ook allerlei verschillende voordelen verbonden aan zwemmen als cardio. Allereerst verbrand je hier vrij veel calorieën mee. Tijdens het zwemmen stijgt je hartslag namelijk, waardoor je lichaam meer calorieën gaat verbranden. Daarnaast zal je met het zwemmen je coördinatie en balans kunnen verbeteren. Het water biedt namelijk weerstand, waardoor je lichaam harder moet werken om op de juiste manier te blijven liggen. Verder zal je longfunctie gigantisch verbeteren dankzij het zwemmen en is het een goede training om je hart te versterken.

Naast de vele fysieke voordelen zitten er ook nog voldoende andere voordelen verbonden aan het zwemmen als cardio. Zo laat ons lichaam endorfines vrij tijdens het zwemmen. Dit stofje wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, want het maakt je gelukkiger en vermindert zelfs stress. Daarnaast moetje je aandacht erbij houden tijdens het zwemmen, waardoor het een goede manier is om even helemaal te kunnen ontspannen. Zwemmen is dus in ieder geval een hele fijne en effectieve manier om cardio te doen!

#2: Touwtjespringen

Een andere vorm van cardio die de meesten misschien niet verwachten, is touwtjespringen. Dit leuke spelletje van vroeger wordt steeds populairder als cardio onder sporters en wordt bij de boksers zelfs al jaren gebruikt als warming up en als cardio. Wist je dat je tijdens het touwtjespringen ook heel veel spieren in 1 keer kunt trainen? Je gebruikt namelijk je kuitspieren en je voorste bovenbeenspieren tijdens het op en neer springen, maar ook je rugstrekker moet werken om je recht te houden en je polsspieren helpen je natuurlijk het touw rond te draaien.

Daarnaast is het fijne van touwtjespringen dat je veel calorieën kunt verbranden in een korte tijd, waardoor je ook sneller je lichaamsvet kunt kwijtraken. Daarbij zullen je spieren sterker worden tijdens het touwtjespringen, aangezien je deze continu aanspant. Wist je dat touwtjespringen zelfs je botten kan versterken? De dichtheid van je botten wordt namelijk verbeterd tijdens het touwtjespringen, waardoor je botten sterker zullen zijn. Verder is touwtjespringen goed voor je balans en flexibiliteit en je kan het overal doen! Je hebt ook niet veel nodig; alleen een springtouw.

#3: Boksen

Wist je dat boksen ook een hele goede vorm van cardio is? Steeds meer atleten beginnen deze sport regelmatig te beoefenen vanwege de vele voordelen die ermee gepaard gaan. Boksen, al is het schaduwboksen, is namelijk perfect als je graag in vorm wilt komen of juist in vorm wilt blijven. Je hoeft dan ook niet per se echt te boksen; je zou ook kunnen schaduwboksen. Hierbij maak je dezelfde bewegingen, maar dan gewoon in de lucht. Op deze manier hoef je ook niet de ring in en kan je geen klappen ontvangen. Wanneer je gaat boksen als cardio zal je al snel merken dat dit vrij intensief is, wat betekent dat je er ook heel veel calorieën mee kunt verbranden! Met slechts één uur boksen kan jouw lichaam namelijk maar liefst 1.000 calorieën verbranden! Even ter vergelijking; met hardlopen verbrand je 544 calorieën per uur, met joggen 398 calorieën en bij gewoon wandelen kan je 243 calorieën per uur verbranden. Als je dus echt snel wilt afvallen, is boksen dé vorm van cardio voor jou!

Naast het aantal calorieën dat je verbrandt, zitten er ook nog een aantal andere voordelen verbonden aan boksen als cardio. Zo moet je veel verschillende spieren gebruiken tijdens het boksen, zoals bijvoorbeeld je benen, je romp en je armspieren natuurlijk. Hierdoor wordt je in je hele lichaam sterker én krijg je een super mooi strak en afgetraind lichaam. Daarnaast leer je met het boksen hoe je jezelf moet verdedigen in het geval van nood, wat natuurlijk altijd goed van pas kan komen. Ook is boksen goed voor je conditie en is het een goede manier om stress of frustratie los te kunnen laten.

Probeer eens de fatburner van GT Nutrition voor sneller resultaat!

Je weet nu wat de leukste en beste manieren zijn om vet te verbranden, waardoor je zeker weten ook sneller kunt gaan afvallen. Wil je het vet verbranden graag nog een extra boost geven? Probeer dan eens de fatburner van GT Nutrition! Met dit voedingssupplement kan je op een eenvoudige manier meer calorieën verbranden. De formule van onze fatburner is zodanig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten dat ze je metabolisme kunnen verhogen. Hierdoor ga jij sneller en meer vet verbranden! Wil je nu echt het meeste halen uit jezelf? Probeer dan eens de fatburner capsules van GT Nutrition voor een optimaal resultaat!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.