Alles wat je moet weten over Weight gainer!

Hoewel veel mensen misschien denken aan afvallen als ze denken aan de sportschool is dit toch niet het doel voor iedereen. Iedereen heeft namelijk andere doelen in de sportschool en andere lichaamstype’s. Zo zijn er ook heel veel mensen die juist graag wat willen bijkomen. Dit gaat echter niet even makkelijk voor ieder lichaamstype en al helemaal als je flink wilt bulken, is dit moeilijker dan gedacht. Daarom kunnen Weight gainer shakes hier heel goed van pas komen! Ben je nog relatief nieuw in de wereld van de sport- en voedingssupplementen? Geen probleem! Hieronder vertellen we je graag alles wat je moet weten over Weight gainer!

Wat is Weight gainer?

Wil je graag bijkomen en ben je van plan hier supplementen voor te pakken? Dan kan Weight gainer je goed helpen! Maar, wat is Weight gainer dan eigenlijk precies? Weight gainer is een soort poeder waarmee je shakes kunt maken, net als met Whey proteïne. Deze shakes bevatten ontzettend veel calorieën en eiwitten en zijn daarom perfect als supplement wanneer je bent aan het bulken!

De eiwitten in de Weight gainer zullen zorgen dat je spieren beter kunnen groeien. De grote hoeveelheid calorieën in de shake helpen je om de calorie-inname zodanig te verhogen dat je in een calorie-overschot kunt komen. Dit is wanneer je meer calorieën binnenkrijgt op een dag dan dat je lichaam nodig heeft/ verbrandt. Een calorie-overschot is dus ontzettend belangrijk als je wilt aankomen. Daarnaast bevatten Weight gainer shakes vaak ook nog extra vitamines, mineralen, koolhydraten en soms vetten.

Waar is Weight gainer goed voor?

Waarom zou je dan eigenlijk Weight gainer moeten nemen? Waar is Weight gainer goed voor? Zoals gezegd, krijg je met een mass gainer in één keer veel calorieën en eiwitten binnen. Een groot voordeel hieraan is dat je niet zoveel hoeft te eten om toch aan te kunnen komen. Weight gainer is in ieder geval heel goed voor de mensen die graag willen aankomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die altijd heel dun is geweest en nu iets meer massa zou willen krijgen. Als deze persoon een snelle stofwisseling heeft, is het erg lastig om aan te komen en moet hij/ zij ook heel veel eten om dit doel te kunnen realiseren. Met een Weight gainer shake gaat het echter een stuk makkelijker! Zo krijgt deze persoon heel eenvoudig veel calorieën binnen en gaat het bijkomen een stuk beter.

Daarnaast zijn Weight gainers goed voor mensen die willen bulken om zo meer spiermassa op te bouwen. Het eten wat we binnenkrijgen, is natuurlijk allemaal energie voor in de sportschool. Doordat je tijdens het bulken zoveel calorieën binnenkrijgt en massa opbouwt, kan je ook zwaarder tillen in de sportschool. Aangezien mensen in de bulk ontzettend veel calorieën binnen proberen te krijgen, kan een Weight gainer deze taak een stuk makkelijker maken. Op deze manier hoeven ze minder vaak grote hoeveelheden te eten en komen ze toch nog aan hun calorie-inname van de dag. 

De voordelen van Weight gainer

Nu dat je weet wat Weight gainer precies inhoudt en voor wie deze shake handig is, wil je misschien ook wel de voordelen van Weight gainer weten. Hieronder hebben we 4 voordelen voor je op een rijtje gezet!

Snellere gewichtstoename

Een van de grootste en meest voor de hand liggende voordelen van Weight gainer shakes is natuurlijk dat het bijdraagt aan een snellere gewichtstoename. Tijdens het bulken kan het erg lastig zijn om jezelf vol te blijven stoppen met eten om zo aan je caloriedoel van de dag te komen. Een calorie-overschot is echter noodzakelijk om in spiermassa aan te kunnen komen.

Daarom is het zo fijn om dan Weight gainer shakes te maken als aanvulling op je dieet. Dit is veel makkelijker om het bulken vol te houden en zo kan je al in een korte tijd aankomen in spiermassa!

Goedkoper

Weight gainer lijkt op het eerste gezicht misschien redelijk prijzig, maar wist je dat je hiermee vaak goedkoper uit bent? De boodschappen worden steeds duurder en gezonde voeding is doorgaans niet goedkoop. Het kan dus vrij lastig zijn om zo met voedsel op een verantwoorde manier aan je caloriedoel te komen zonder dat je hier al teveel geld voor kwijt bent. Daardoor zijn Weight gainer shakes een goede aanvulling op je dieet!

Daarbij bevat een Weight gainer veel belangrijke voedingsstoffen die je zullen helpen je spieren verder op te bouwen. Zo bevatten ze bijvoorbeeld ook veel eiwitten, waardoor je niet per se nog apart eiwitpoeder hoeft te kopen. Ook bevatten Weight gainers aminozuren, die helpen bij het herstel van je spieren, en creatine. Doordat je niet meer alles los hoeft te kopen, ben je met mass gainers vaak goedkoper uit.

Complexe koolhydraten

Een ander voordeel van de Weight gainer is dat je hierbij complexe koolhydraten binnenkrijgt. Misschien heb je al eens gehoord van de glycemische index waarde? Simpele en snelle koolhydraten hebben een hoge glycemische lading, waardoor je bloedsuikerspiegel snel stijgt voor een korte periode. Dit geeft je eerst misschien energie, maar leidt uiteindelijk tot een hoge bloeddruk, overgewicht en een te hoog cholesterolgehalte.

Daarom zijn complexe koolhydraten veel beter voor je. Deze hebben een lage glycemische waarde. Je vindt meer dan genoeg complexe koolhydraten in Weight gainers, waardoor deze je kunnen helpen om bij te komen zonder dat je een hoge insuline piek krijgt na het innemen!

Meer calorieën -> meer energie

Als laatste zal je meer energie hebben wanneer je bulkt met Weight gainer shakes. Dankzij de extra calorieën die je heel gemakkelijk binnenkrijgt, heeft je lichaam ook de kracht en de energie om langer door te gaan tijdens het sporten. 

Zo kan je gelukkig ook eenvoudig je volledige workout voltooien na een lange werkdag zonder dat je hier te moe voor bent. De Weight gainer zorgt er dankzij haar vele calorieën en voedingsstoffen dus voor dat jij optimaal kunt functioneren die dag!

Probeer ook eens de Weight gainer van GT Nutrition!

Wil je ook graag meer spiermassa opbouwen? Of wil je gewoon meer aankomen? Probeer dan ook eens de Weight gainer van GT Nutrition! Onze Weight gainer heeft een heerlijke vanillesmaak en alle voedingsstoffen die jij nodig hebt tijdens het bulken! Zo krijg je bij één scoop in je shake maar liefst 219 calorieën even snel binnen, net als bijna 10 gram eiwitten en 43 gram koolhydraten. Dit is dus de perfecte mass gainer als je het bulken graag goed wilt aanpakken!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.