7 Tips om het meeste uit je training te halen!

Wanneer je iedere dag in de sportschool te vinden bent, wil je natuurlijk wel ook graag resultaat zien. Hoewel je misschien wel iets van vooruitgang ziet, kan het zijn dat je nog lang niet tevreden bent. Hoe zou je meer vooruitgang kunnen boeken? Hoe zorg je ervoor dat je het resultaat van je harde werk écht begint te zien? Er zijn veel verschillende manieren om hiervoor te zorgen. Daarom hebben wij hier 7 tips om het meeste uit je training te halen voor je op een rijtje gezet!

Eet goed

Een van de belangrijkste tips die wij je kunnen geven als je het meeste uit je training wilt halen, is dat je genoeg moet eten. Men zegt weleens dat veranderingen aan je lichaam, bijvoorbeeld afvallen of juist aankomen in spiermassa, uiteindelijk 80% afhankelijk zijn van de voeding die je eet en slechts 20% van de beweging die je krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld iedere dag naar de sportschool gaan wat je maar wilt, maar als je lichaam niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zal je niet veel vooruitgang merken.

Voedsel is nu eenmaal de brandstof voor je lichaam en door goed te eten, heb je meer kracht in de sportschool en kan je het meeste uit je training halen! Let er hierbij als sporter ook vooral op dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt op een dag, want deze zijn belangrijk om de scheurtjes in je spieren te herstellen, en zorg dat je koolhydraten eet voor meer energie in de sportschool!

Probeer creatine

Een andere tip om het meeste uit je trainingen te halen, is om creatine eens te proberen. Dit is een voedingssupplement dat je iedere dag inneemt, meestal in de vorm van poeder. Creatine is perfect als jij graag meer resultaat wilt zien in de sportschool en is dan ook zeker een aanrader! Door de creatine van GT Nutrition iedere dag te pakken, zorg je ervoor dat je spieren meer en langer energie hebben tijdens het trainen. Hierdoor kan je langer en zwaarder trainen, waardoor je ook des te sneller resultaat zult zien!

Zorg voor de juiste intensiteit

Verder is het in de sportschool heel belangrijk dat je sport met de juiste intensiteit. Als jij ervoor wilt zorgen dat je spieren optimaal kunnen groeien, moet je deze maximaal beschadigen in de sportschool. Je lichaam compenseert namelijk voor deze beschadigingen, waardoor je spieren zullen groeien. Door op een hoge intensiteit te trainen, kan jij je spieren maximaal beschadigen en zal je zo sneller en beter resultaat merken. Ga bijvoorbeeld eens door met je set tot falen. Dit is dé manier om je spiergroei te optimaliseren. Zorg er hierbij echter wel voor dat je nog altijd een goede vorm aanhoudt tijdens het uitvoeren van de oefening.

Ga samen met iemand sporten!

Wil je graag het meeste uit je training halen? Ga dan samen met iemand sporten! Door samen te gaan sporten, krijgt men de prikkel om beter te presteren in de sportschool. Je kan elkaar namelijk motiveren tijdens de training en er eventueel een klein ‘wedstrijdje’ van maken. Je wilt het natuurlijk niet slechter doen dan de ander. Daarnaast kunnen jullie elkaar dat laatste zetje in de rug geven dat nodig is om de set ook echt af te maken. Samen met iemand sporten kan er dus voor zorgen dat je de motivatie behoudt én je hebt gelijk iemand die jou kan spotten en op je vorm kan letten.

Gebruik Whey proteïne

Om het meeste uit je trainingen te halen, is het gebruik van Whey proteïne zeker aan te raden. Tijdens het sporten ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes worden hersteld door eiwitten, waardoor ze vervolgens weer kunnen groeien. Wanneer je fanatiek sport, kan je het beste proberen om 1.6 tot 2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen per dag. Voor iemand van 70 kilo zou dit dus bijvoorbeeld 112-140 gram eiwitten op een dag zijn.

Dit is echter niet zo makkelijk als je denkt, omdat je hiervoor al snel meer moet gaan eten. Gelukkig zijn er ook supplementen zoals Whey proteïne die je kunt gebruiken voor je dagelijkse eiwitinname! Maak gewoon iedere een Whey eiwitshake om je spieren zo goed mogelijk te laten herstellen. Op deze manier wordt het behalen van je eiwitten van die dag een stuk makkelijker gemaakt.

Neem genoeg rust

Een andere belangrijke tip om het meeste uit je trainingen te halen, is om voldoende rust te nemen. Je spieren hebben doorgaans zo’n 24 tot 48 uur nodig om zich volledig te kunnen herstellen na een training. Als jij weer gaat trainen voordat je spieren hersteld zijn, zal je ook geen vooruitgang halen. Zorg dus voor voldoende rust in je trainingsschema als je graag het meeste uit je trainingen wilt halen!

Sla geen spiergroep over!

Als laatste is het ontzettend belangrijk om geen spiergroepen over te slaan. Veel mensen hebben de neiging om leg day over te slaan. Misschien wil je alleen maar bovenlichaam trainen, omdat een breder bovenlichaam en dikkere armen je doel is. Of misschien vind je leg day zo vreselijk dat je er maar helemaal mee bent gestopt. Leg day is inderdaad zwaar, maar je benen zijn een van de belangrijkste spieren om te trainen in de sportschool! De spiergroepen in je benen zijn de grootste spieren die je lichaam heeft. Wanneer je deze grote spieren namelijk intensief hebt getraind, zullen je spieren groeihormonen afgeven. Hier kunnen je andere spiergroepen ook weer van profiteren, waardoor ook de rest van je spieren harder kunnen groeien! Sla dus zeker geen leg day over als je het meeste uit je trainingen wilt halen!

Probeer ook eens andere supplementen van GT Nutrition!

Als je graag het meeste uit je trainingen wilt halen en optimaal wilt groeien, kunnen supplementen je dus ontzettend goed helpen! Zo zorgt creatine ervoor dat je spieren meer en langer energie hebben en is Whey proteïne perfect voor het herstellen van je spieren. Er zijn echter nog veel meer supplementen die jou optimaal kunnen ondersteunen tijdens het trainen. Probeer bijvoorbeeld eens de Pre-workout van GT Nutrition! Hiermee krijg je in 1 keer een flinke dosis extra energie, waardoor je langer, zwaarder en intensiever kunt gaan trainen! Of probeer onze BCAA. Dit is een supplement met aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken en ze ondersteunen de spiereiwitsynthese. Dit is ontzettend belangrijk als je graag je spieren wilt laten groeien! Als je graag het meeste uit je trainingen wilt halen, probeer dan eens de verschillende supplementen van GT Nutrition!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.